Snickers torta (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Môj obľúbený čokoládový korpus spojený s karamelom a jednou Maxi pusinkou:) Pripravovaná pre môjho veľkého bračeka k jeho narodeninám. Počítanie kalórii je naozaj zbytočné:)

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody. Zvoľna prihrievame na miernom ohni až sa čokoláda s maslom rozpustia, nevaríme! Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva sódou cukrom a kakao. V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim. Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.
  2. Vlejeme do formy a pečieme asi hodinu a pol . Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom čim zistíme či je alebo nieje hotové. (praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.) Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne). Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 diely.
  3. Bielka vyšľaháme s cukrom, dáme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Sušíme v trúbe.cca 1-1/2 hodinu pri 80 °C. Krém: Varené kondenzované mlieko vymiešame s maslom (izbovej teploty). Pražené arašidy rozdrvíme valčekom nie príliš jemne. Vrstvíme : Korpus natrieme plnkou, posypeme orieškami, potom dáme snehový korpus, natrieme plnkou, potom zas oriešky,čokoládový korpus.(vrch natrieme trochou plnky) Polejeme čokoládou a dozdobíme orieškami. A tu už pálim sviečky:) :)..... Už sa nesie bračekovi do postele:).....
  4. Krém: Varené kondenzované mlieko vymiešame s maslom (izbovej teploty).
  5. Pražené arašidy rozdrvíme valčekom nie príliš jemne. Vrstvíme : Korpus natrieme plnkou, posypeme orieškami, potom dáme snehový korpus, natrieme plnkou, potom zas oriešky,čokoládový korpus.(vrch natrieme trochou plnky)
  6. Polejeme čokoládou a dozdobíme orieškami. A tu už pálim sviečky:) :)..... Už sa nesie bračekovi do postele:).....
  7. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/03/snickers-torta.html
  8. A už sa niesla môjmu veľkému bračekovi do postele:).... Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/