Krémový zákusok

Snickers rezy (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Rezy som robila do práce pre väčšie množstvo kolegov.* Ak ich chcete spraviť do menšej formy pre menší počet ľudí, odporúčam formu o rozmeroch 18x28 cm, prípadne štvorcovú formu 24x24 cm a polovičné množstvo surovín.

28
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: V miske zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. V druhej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom a štipkou soli. Postupne pridajte cukor a miešajte dopenista. Pridajte olej. Potom mlieko a suchú zmes na striedačku. Začnite a skončite suchou zmesou. Vymiešajte hladké cesto.
  2. Cesto nalejte do formy (28 × 38 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečte približne 35 minút na 175 °C. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a rozdeľte ho pozdĺžne na dva pláty. (Jeden môže byť hrubší a druhý tenší. Ja som v podstate iba zrezala vrch, čo sa vydul.) Jednu polovicu (tenšiu) rozdrvte rukami do misky.
  3. Krém: Vyšľahajte chladenú smotanu, mascarpone, smotanový syr, vanilkový cukor a práškový cukor do hladkého krému. Krém rozdeľte na tri rovnaké časti.
  4. Nakrájajte tyčinky Snickers na malé kúsky a primiešajte ich do jednej časti krému. Krém natrite na spodnú časť korpusu a uhlaďte. Môžete dať na cca 30 minút do mrazničky, aby krém trochu stuhol a druhá vrstva sa ľahšie natierala a nemiešala sa s tou pod ňou.
  5. Druhú časť krému zmiešajte s polovicou rozdrveného korpusu a rozpustenou čokoládou. Túto zmes navrstvite na prvú vrstvu a uhlaďte.
  6. Navrch navrstvite zostávajúci krém a uhlaďte.
  7. Vrch torty posypte zostávajúcim rozdrveným korpusom. Tortu vložte do chladničky a nechajte ju odpočívať cez noc.