Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Po mojej drahej švagrine nám ostal len čierny obchytaný zošit plný receptov, dnes na želanie na Jána, pre Jána z neho vyťahujem tento recept...

40
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Postup

  1. Bielka oddelíme od žĺtkov, dbáme aby sme ich oddelili bez zbytkov žĺtka a dali do čistého a suchého hrnca, cukor rozdelíme na polovicu..jednu dáme do bielkov a z druhej uvaríme s 5 lyžicami vody sirup.
  2. Bielka dáme nad paru a s polovicou cukru ich asi 10 minút šľaháme... potom tenkým pramienkom pridáme uvarený sirup a ešte asi 5 minút šľaháme...keď je sneh správne uvarený po vytiahnutí šľahacích metiel ostane držať tvar ako na obrázku...
  3. Uvarený sneh dáme do vrecka na zdobenie a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame slimáky...tie vložíme do rúry vyhriatej na 100 st. približne na 1 hodinu. Ja som sušila v teplovzdušnej zavretej, tak po 20 minútach som otvárala dvierka, trochu vyvetrala, aby v rúre nebolo vlhko.
  4. Z mlieka, žĺtkov a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť, keď vychladne vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutú kašu, treba dbať, aby maslo aj kaša mali rovnakú teplotu, nech sa nám plnka nezrazí, pridáme trochu rumu, alebo rumovej arómy,,,
  5. Pripravíme si usušené slimáky, vyšľahaný krém, tubu na zdobenie a malý pohárik do ktorého si postavíme slimáka, aby sa nám dobre striekala plnka, potom každý môžeme obaliť v orechoch a necháme v chlade stuhnúť. Podľa použitého množstva cukru to nebude do diety...ale občas treba aj zhrešiť... Z uvedeného množstva ich vyšlo 40 ks.