Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Po mojej drahej švagrine nám ostal len čierny obchytaný zošit plný receptov, dnes na
želanie
na Jána, pre Jána z neho vyťahujem tento recept...
40 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 100 °C |
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov, dbáme aby sme ich oddelili bez zbytkov žĺtka a dali do čistého a suchého hrnca, cukor rozdelíme na polovicu..jednu dáme do bielkov a z druhej uvaríme s 5 lyžicami vody sirup.
- Bielka dáme nad paru a s polovicou cukru ich asi 10 minút šľaháme... potom tenkým pramienkom pridáme uvarený sirup a ešte asi 5 minút šľaháme...keď je sneh správne uvarený po vytiahnutí šľahacích metiel ostane držať tvar ako na obrázku...
- Uvarený sneh dáme do vrecka na zdobenie a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame slimáky...tie vložíme do rúry vyhriatej na 100 st. približne na 1 hodinu. Ja som sušila v teplovzdušnej zavretej, tak po 20 minútach som otvárala dvierka, trochu vyvetrala, aby v rúre nebolo vlhko.
- Z mlieka, žĺtkov a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť, keď vychladne vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutú kašu, treba dbať, aby maslo aj kaša mali rovnakú teplotu, nech sa nám plnka nezrazí, pridáme trochu rumu, alebo rumovej arómy,,,
- Pripravíme si usušené slimáky, vyšľahaný krém, tubu na zdobenie a malý pohárik do ktorého si postavíme slimáka, aby sa nám dobre striekala plnka, potom každý môžeme obaliť v orechoch a necháme v chlade stuhnúť. Podľa použitého množstva cukru to nebude do diety...ale občas treba aj zhrešiť... Z uvedeného množstva ich vyšlo 40 ks.