Snehové kvietky s citrónovou plnkou - lemon curd (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tieto kvietky som videla uz davnejsie na internete. Az teraz konecne som mala cas ich vyskusat. Sladka bielkova pena prijemne ladi s (lemon curd) - citronovou plnkou.

10
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 125 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si vyslahala bielky do tuha. Potom som do nich zaslahala cukor, vanilkovy cukor a este som ich slahala nad parou asi dalsich 5 minut.
  2. Na papier na pecenie som si nakreslila velkost spodnej casti kvietkov. Bielkovu penu som si dala do vrecka na zdobenie. Najprv som penou urobila tenky podklad pre kvietky.
  3. Na bielkovy zaklad som potom dookola nastriekala bielkove kopceky.
  4. Bielkove kvietky som piekla vo vyhriatej rure 130C hodinu. Ruru som potom vypla a kvietky som este nechala v rure dosusit.
  5. Medzitym ako sa mi piekli bielkove kvietky som si uvarila lemon curd - citronovu plnku. Vajicka, zltka a cukor som najprv vyslahala do tuha.
  6. K vyslahanym vajickam som pridala stavu a koru z dvoch citronov a zmaknute maslo nakrajane na mensie kusky. Pripravenu zmes som potom slahala nad parou do zhustnutia. Treba dat pozor aby miska v ktorej budete slahat bola nad hladinou pariacej vody, aby sa jej nedotykala, inak by sa mohla z vajicek urobit prazenica.
  7. Uvareny lemon curd som potom precedila cez sitko.
  8. Lemon curd vydrzi v chladnicke dva tyzdne.
  9. Lemon curd ma prijemnu kyselkavu chut. Da sa pouzit v roznych kombinaciach. Len tak pre inspiraciu. Ja som ku sviatkom upiekla tiez takto linecke cesto vykrajovane vajickovou formickou a naplnila som ho s lemon curd.