Snehové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tieto Vianoce som začala s pečením pomerne neskoro. Vybrala som tri rôzne druhy koláčov, tento je jeden z nich. Inšpiráciu som našla v malej kuchárskej knihe, ktorú sme dostali od firmy dodávajúcej nápoje. Príprava sa mi zdala jednoduchá a málo prácna, recept priam stvorený pre nemehlo ako som ja. :)

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme doň vanilku, potom doň postupne pridávame a zašľahávame aj cukor, nakoniec amaretto.
  2. Do misy prichystáme mleté mandle, dáme do nej aj snehovú masu a opatrne všetko dobre pospájame do cesta rovnomernej konzistencie.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme kopčeky zmesi, mne ich vyšlo dvanásť, čo bolo tak približne po dve lyžičky na jeden kus.
  4. Takto necháme plech 5 hodín postáť, cesto bude schnúť. Potvorka sa už teší.
  5. Po piatich hodinách predohrejeme rúru na 160°C , koláčiky poprášime práškovým cukrom a dáme na 15 minút piecť.
  6. Z mierne zmäknutého masla, amaretta a práškového cukru vyšľaháme hustý krém. Ten potom nanesieme na plochú spodnú stranu koláčov a odložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
  7. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale, prípadne domácu podľa zvyku. Namáčame do nej už tuhú plnku na koláčoch, čokoládu necháme stuhnúť.