Plnené huby

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená.* Podarilo sa mi nazbierať zopár kusov na tento recept.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Smrčkovce odstopkujeme, opláchneme a dáme odkvapkať.
  2. V mixéri vymiešame fáš z kuracích prs, polovice smotany a medvedieho cesnaku. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  3. Smrčkovce plníme kuracím fášom pomocou čajovej lyžičky.
  4. Pekáč vymastíme olivovým olejom. Na dno poukladáme na tenko pokrájané nožičky z húb. Prilejeme zbytok smotany a naukladáme naplnené huby.
  5. Smrčkovce dáme piecť na 15 min do vyhriatej rúry na 200 °C a pridáme na plátky pokrájané maslo.
  6. Ako prílohu som si vybral zemiakovú kašu. Dobre sa hodia aj farebné a iné cestoviny.
  7. Recept nie je taký náročný ako sa zdal. Pravdou však je, že som mal vynikajúcu pomocnicu v podobe mojej manželky. Pokiaľ tento recept vyskúšate, isto vás nesklame.