Smotanový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Jemná a lahodná chuť smotany a krehkého cesta spolu s jednoduchou prípravou sa
možno aj u vás pričinia o to, že tento koláčik bude vaším obľúbeným. ;)
12 porcií |
15 minút príprava |
25-35 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín spracujeme krehké cesto. Okrúhly plech vymastíme a vysypeme múkou, následne naň uťapkáme krehké cesto. Je naozaj krehké, trochu lepivé, preto si ho podľa potreby pomúčte povrchu.
- Kyslú smotanu zmiešame s tvarohom, prilejeme šľahačkovú smotanu a nakoniec vmiešame pudingový prášok. Osladíme vanilkovým a práškovým cukrom podľa vašich chutí. Ja som dala cca 3 PL práškového cukru, nemám rada presladené koláče. :)
- Nalejeme na cesto a dáme piecť na 180°. Sledujeme povrch, keď je matný a v strede sa nám už plnka nelepí na prst pri dotyku, koláč je hotový. Krájame až dobre vychladnutý.
- Dobrú chuť! :)