Smotanový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Jemná a lahodná chuť smotany a krehkého cesta spolu s jednoduchou prípravou sa možno aj u vás pričinia o to, že tento koláčik bude vaším obľúbeným. ;)

12
porcií
15 minút
príprava
25-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín spracujeme krehké cesto. Okrúhly plech vymastíme a vysypeme múkou, následne naň uťapkáme krehké cesto. Je naozaj krehké, trochu lepivé, preto si ho podľa potreby pomúčte povrchu.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s tvarohom, prilejeme šľahačkovú smotanu a nakoniec vmiešame pudingový prášok. Osladíme vanilkovým a práškovým cukrom podľa vašich chutí. Ja som dala cca 3 PL práškového cukru, nemám rada presladené koláče. :)
  3. Nalejeme na cesto a dáme piecť na 180°. Sledujeme povrch, keď je matný a v strede sa nám už plnka nelepí na prst pri dotyku, koláč je hotový. Krájame až dobre vychladnutý.
  4. Dobrú chuť! :)