Smotanový dressing

Smotanový dressing

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

10 minút
príprava

Postup

  1. Uhorku ošúpeme, nakrájame na čo najmenšie kocky. Z granátového jablka vyberieme zrniečka. Uhorku a granátové jablko zmiešame s kyslou smotanou.
  2. Petržlenovú vňať nakrájame najemno, netlačíme do dosky, aby sme z nej nevytlačili šťavu. Bazalkové lístky jemne pošúchame dlaňami. Vňať aj bazalku pridáme k smotane.
  3. Dochutíme nastrúhaným cesnakom, zázvorom, olejom, soľou, korením a limetkovou šťavou.