Smotanovo-špenátová pizza
Autor receptu: lali87
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu, ktorá je taktiež veľmi chutná, ak nie aj chutnejšia než obyčajná :)
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto na pizzu si spraví každý podľa seba, ja kysnuté nerobievam, kupujem už hotové cesto stočené do rolky... Nechám ho 15 minút odstáť a cesnakovú pastu si rozmiešam v miske s troškou vody, následne potriem štetcom celé cesto... Kyslou smotanou spravím druhý náter, nedávam jej priveľa, tak akurát...
- Nasledujú prílohy, ktoré si taktiež každý poskladá podľa seba, ja som dal oregano, kukuricu a špenátové listy, ktoré som nechal na 5 minút odstáť vo vriacej vode, potom som ich scedil, roztlačil a natrhal na pizzu... Celé som to posypal neúdeným liptovským syrom a dal zapiecť ma 15-20 minút do trúby...
- Dobrú chuť :)