Smotanovo-špenátová pizza

Autor receptu: lali87

Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu, ktorá je taktiež veľmi chutná, ak nie aj chutnejšia než obyčajná :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto na pizzu si spraví každý podľa seba, ja kysnuté nerobievam, kupujem už hotové cesto stočené do rolky... Nechám ho 15 minút odstáť a cesnakovú pastu si rozmiešam v miske s troškou vody, následne potriem štetcom celé cesto... Kyslou smotanou spravím druhý náter, nedávam jej priveľa, tak akurát...
  2. Nasledujú prílohy, ktoré si taktiež každý poskladá podľa seba, ja som dal oregano, kukuricu a špenátové listy, ktoré som nechal na 5 minút odstáť vo vriacej vode, potom som ich scedil, roztlačil a natrhal na pizzu... Celé som to posypal neúdeným liptovským syrom a dal zapiecť ma 15-20 minút do trúby...
  3. Dobrú chuť :)