Smotanovo-malinová torta (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Túto výbornú tortu som zaregistrovala na FB ešte v roku 2012, mali sme milú návštevu, rada som ju pripravila a podelím sa o recept, ktorý som dosť upravila podľa našej chuti, je to
veľmi jemná nepresladená torta príjemnej osviežujúcej lahodnej kyselkavej chuti, pre
horúčavy ako stvorená.
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Dno tortovej formy som vystlala pečiacim papierom.
- Pripravila som detské piškóty,...
- ...ktoré som pomlela a dala do misy,...
- ...spolu s pomletou čokoládou,...
- ...maslom a mliekom, ...
- ...zmes som spracovala na tvárne cesto,...
- ..ktoré som rukami roztlačila do súmernej vrstvy v tortovej forme.
- Upiekla som tortový podklad za 15 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov C.
- Zatiaľ som dala do nádoby kyslú smotanu a tekutú šľahačku,...
- ...pridala som práškový cukor a dobre spolu vymiešala.
- Do hrnca som dala 20 PL studenej vody,...
- ...plátky želatíny, ktoré som nechala 10 minút napučať.
- Na miernom plameni som ju za stáleho miešania nechala úplne rozpustiť, želatína sa nesmie variť, musí byť len vlažná!!!
- Do vlažnej želatíny som ihned pridala 2 PL smotanového krému,...
- ...ktorý som poriadne rozmiešala,...
- ...vliala k smotanovému krému v nádobe, poriadne som všetko spolu zmiešala
- ...a na záver som opatrne vmiešala maliny, aby sa nerozpadli a nepotlačili, ale zostali celé.
- Hotový smotanovo - malinový krém som vliala do formy na upečené a vychladnuté cesto, odložila som tortu na 6 hodín do chladničky stuhnúť.
- Hotovú tortu som vybrala z formy tak, že som najprv oblým nožom najprv uvoľnila tortu obídením noža po vnútornej strane formy a až potom som otvorila sponu na tortovom kruhu.
- Tu je výrez z torty, ktorú som rozdelila kolmo na 6 dielov.
- Na tanieri som ju ozdobila mätou piepornou a malinami.
- záber zblízka - je to veľmi jemná osviežujúca letná torta príjemnej kyselkavej chuti, nie je presladená a vynikajúca práve v horúčavách, veľmi dobre padne k dobrej esspreso kávičke,najmä ak máte milú návštevu, jej príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, určite je milým prekvapením aj pre posedenie s vašimi blízkymi a spokojne ju zvládne aj menej zdatný začiatočník, pokiaľ som to zvládla ja sama a veľmi ma pochválili všetci :-)