Smotanovo-malinová torta (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Túto výbornú tortu som zaregistrovala na FB ešte v roku 2012, mali sme milú návštevu, rada som ju pripravila a podelím sa o recept, ktorý som dosť upravila podľa našej chuti, je to veľmi jemná nepresladená torta príjemnej osviežujúcej lahodnej kyselkavej chuti, pre horúčavy ako stvorená.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Dno tortovej formy som vystlala pečiacim papierom.
  2. Pripravila som detské piškóty,...
  3. ...ktoré som pomlela a dala do misy,...
  4. ...spolu s pomletou čokoládou,...
  5. ...maslom a mliekom, ...
  6. ...zmes som spracovala na tvárne cesto,...
  7. ..ktoré som rukami roztlačila do súmernej vrstvy v tortovej forme.
  8. Upiekla som tortový podklad za 15 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov C.
  9. Zatiaľ som dala do nádoby kyslú smotanu a tekutú šľahačku,...
  10. ...pridala som práškový cukor a dobre spolu vymiešala.
  11. Do hrnca som dala 20 PL studenej vody,...
  12. ...plátky želatíny, ktoré som nechala 10 minút napučať.
  13. Na miernom plameni som ju za stáleho miešania nechala úplne rozpustiť, želatína sa nesmie variť, musí byť len vlažná!!!
  14. Do vlažnej želatíny som ihned pridala 2 PL smotanového krému,...
  15. ...ktorý som poriadne rozmiešala,...
  16. ...vliala k smotanovému krému v nádobe, poriadne som všetko spolu zmiešala
  17. ...a na záver som opatrne vmiešala maliny, aby sa nerozpadli a nepotlačili, ale zostali celé.
  18. Hotový smotanovo - malinový krém som vliala do formy na upečené a vychladnuté cesto, odložila som tortu na 6 hodín do chladničky stuhnúť.
  19. Hotovú tortu som vybrala z formy tak, že som najprv oblým nožom najprv uvoľnila tortu obídením noža po vnútornej strane formy a až potom som otvorila sponu na tortovom kruhu.
  20. Tu je výrez z torty, ktorú som rozdelila kolmo na 6 dielov.
  21. Na tanieri som ju ozdobila mätou piepornou a malinami.
  22. záber zblízka - je to veľmi jemná osviežujúca letná torta príjemnej kyselkavej chuti, nie je presladená a vynikajúca práve v horúčavách, veľmi dobre padne k dobrej esspreso kávičke,najmä ak máte milú návštevu, jej príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, určite je milým prekvapením aj pre posedenie s vašimi blízkymi a spokojne ju zvládne aj menej zdatný začiatočník, pokiaľ som to zvládla ja sama a veľmi ma pochválili všetci :-)