Smotanové rožky plnené kivi džemom a posypané orieškami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zostala mi domáca smotana a zajtra dostanem čerstvú, tak som sa rozhodla použiť ju do kvásku namiesto mlieka a budú vynikajúce hebké rožky..

14
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Spracovanie cesta som nefotila z toho dôvodu, že ešte som nerobila cesto so smotanou a teda som netušila, ako a či mi to vôbec vykysne..už ani domáca smotanka nebola čerstvá, aj keď bola v chladničke...smotanu som zohriala na vlažno, pridala do nej lyžicu cukru a rozmrvila droždie, posypala hladkou múkou a nechala vykysnúť..preosiala som si 2 druhy múky a dala do miešacej misy, pridala som soľ,1 lyžicu cukru, vajce a vykysnutý kvások ,spracovala vláčne cesto..nechala som ho vykysnúť..ke´d cesto krásne vykyslo, vtedy ma napadlo, že tu budem fotiť...rozvaľkala som cesto na pracovnej doske, pokrájala na štvorce a na každý štvorček dala kiwi džem...
  2. cesto som stočila do tvaru rožka..
  3. plech som potrela bravčovou masťou a uložila som naň rožky..musela som ukladať rožky cik-cak, lebo som si vybrala malý plech..
  4. potrela som ich rozšľahaným vajcom..a posypala drvenými lieskovými orieškami..
  5. trúbu som nechala vyhriať na 200st. a zatiaľ som nechala rožky podkysnúť30min. rožky sa piekli 30min..
  6. upečené ešte horúce som posypala práškovým cukrom..
  7. veru sú veľmi chutné a toto je skutočne dobrý nápad...krehučké a pružné, čo som ani nemyslela, ža taký bude skvelý výsledok.. rožky v reze..
  8. vynikajúce rožky a ja vám prajem dobrú chuť..