Jablkové rožky

Smotanové plnené rožky (fotorecept)

Autor receptu: jack

Dnes som sa rozhodla trošku experimentovať. Pôvodný recept je na slano ja som urobila na sladko :-)

20
porcií
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrnček má objem 2,5 dcl. V mise rozmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a smotanu. Cesto vypracujeme do hladka. Keď sa nám to nebude dobre spájať, tak môžme pridať trošku mlieka. Vypracované cesto dáme na pol hodinku do chladničky.
  2. Následne cesto vyberieme a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do štvorca na hrúbku asi 2 mm. S cestom sa robí veľmi dobre.
  3. Potrieme ho roztopeným maslom.
  4. Pokrájamé na 3 pásy široké asi 10 cm. Každý pás pokrájame na trojuholníky.
  5. Na širší koniec dáme plnku a zvinieme do rohlíčka.
  6. Keď chceme mať väčší rožok tak širší koniec trošku narežeme. Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme mliekom a upečieme.
  7. PLNKA: Jablká očistíme, nastrúhame a pridáme cukor. Potom vytlačíme šťavu a pridáme mak. Premiešame.
  8. Plnku môžte dať ľubovoľnú, alebo dať kúsok čokolády, alebo urobiť na slano, v tom prípade vynecháte do cesta cukor a pridáte soľ. Cesto potom vyvaľkáte na 4 mm.
  9. Rohlíčky sú po upečení krehučké a rozplývajú sa na jazyku, manžel zjedol na posedenie celý menší tanier:))) Dobrú chuť.