Jablkové rožky
Smotanové plnené rožky (fotorecept)
Autor receptu: jack
Dnes som sa rozhodla trošku
experimentovať. Pôvodný recept
je na slano ja som urobila na
sladko :-)
20 porcií |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Hrnček má objem 2,5 dcl. V mise rozmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a smotanu. Cesto vypracujeme do hladka. Keď sa nám to nebude dobre spájať, tak môžme pridať trošku mlieka. Vypracované cesto dáme na pol hodinku do chladničky.
- Následne cesto vyberieme a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do štvorca na hrúbku asi 2 mm. S cestom sa robí veľmi dobre.
- Potrieme ho roztopeným maslom.
- Pokrájamé na 3 pásy široké asi 10 cm. Každý pás pokrájame na trojuholníky.
- Na širší koniec dáme plnku a zvinieme do rohlíčka.
- Keď chceme mať väčší rožok tak širší koniec trošku narežeme. Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme mliekom a upečieme.
- PLNKA: Jablká očistíme, nastrúhame a pridáme cukor. Potom vytlačíme šťavu a pridáme mak. Premiešame.
- Plnku môžte dať ľubovoľnú, alebo dať kúsok čokolády, alebo urobiť na slano, v tom prípade vynecháte do cesta cukor a pridáte soľ. Cesto potom vyvaľkáte na 4 mm.
- Rohlíčky sú po upečení krehučké a rozplývajú sa na jazyku, manžel zjedol na posedenie celý menší tanier:))) Dobrú chuť.