Cestoviny
Smotanové bezlepkové cestoviny
Autor receptu: novalim
10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu.* Chutné a rýchle – takýto praktický recept sa vám určite zíde.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny Procel uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
- Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky nakrájame na polovice, očistenú cibuľku na drobno. Šunku pokrájame tiež na malé kúsky.
- Na rozpálenom olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme šunku so šampiňónmi a krátko orestujeme. Pridáme paradajky a dobre premiešame. Necháme restovať ešte asi 2 minúty. Podlejeme smotanou a za stáleho miešania necháme poriadne prevrieť. Nakoniec osolíme a okoreníme. Odstavíme a pridáme nasekanú bazalku.
- Precedené cestoviny pridáme do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby ňou nasiakli. Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.