Cestoviny

Smotanové bezlepkové cestoviny

Autor receptu: novalim

10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu.* Chutné a rýchle – takýto praktický recept sa vám určite zíde.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny Procel uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
  2. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky nakrájame na polovice, očistenú cibuľku na drobno. Šunku pokrájame tiež na malé kúsky.
  3. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme šunku so šampiňónmi a krátko orestujeme. Pridáme paradajky a dobre premiešame. Necháme restovať ešte asi 2 minúty. Podlejeme smotanou a za stáleho miešania necháme poriadne prevrieť. Nakoniec osolíme a okoreníme. Odstavíme a pridáme nasekanú bazalku.
  4. Precedené cestoviny pridáme do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby ňou nasiakli. Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.