Smotanová kapusta s kuracími paličkami
Autor receptu: maggi
Komerčný recept Postup- Očistené kuracie paličky posypeme vegetou. Hlávku kelu rozoberieme na listy, omyjeme ich a nakrájame na rezančeky o hrúbke 1 cm, ktoré krátko sparíme v horúcej osolenej vode. Nakrájame cibuľku na veľmi tenké mesiačiky a premiešame ich s kelom. Takto pripravenú zeleninu vložíme do pekáčika. Hore položíme kuracie paličky a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút na 180 °C.
- Medzitým si rozmiešame smotanu s vegetou. Po uplynutom čase pekáč z rúry vyberieme, prilejeme zmes do kelu a zľahka premiešame.
- Opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 15 minút. Paličky môžeme podávať s varenými zemiakmi, ale chutia skvele aj len s kelom.
|