Smotanová kapusta s kuracími paličkami

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

Suroviny

Postup

  1. Očistené kuracie paličky posypeme vegetou. Hlávku kelu rozoberieme na listy, omyjeme ich a nakrájame na rezančeky o hrúbke 1 cm, ktoré krátko sparíme v horúcej osolenej vode. Nakrájame cibuľku na veľmi tenké mesiačiky a premiešame ich s kelom. Takto pripravenú zeleninu vložíme do pekáčika. Hore položíme kuracie paličky a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút na 180 °C.
  2. Medzitým si rozmiešame smotanu s vegetou. Po uplynutom čase pekáč z rúry vyberieme, prilejeme zmes do kelu a zľahka premiešame.
  3. Opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 15 minút. Paličky môžeme podávať s varenými zemiakmi, ale chutia skvele aj len s kelom.