Tvarohové šišky

Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a rozmiešame na hladký krém.
  2. Marinované slivky: Do panvice dáme cukor a na miernom ohni alebo príkone ho roztopíme na svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badián a rozvaríme. Do vlažného karamelu pridáme rozmrazené slivky, slivovicu a necháme marinovať. Kúsky sliviek nesmieme úplne rozvariť.
  3. Tvarohové šišky: V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, cukor a hrozienka namočené v rume aj s nálevom. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto.
  4. Do kastrólika nalejeme olej a zahrejeme asi na 150 °C. Čajovou lyžičkou odkrajujeme cesto a vkladáme do oleja. Správnu teplotu vyskúšame najskôr na jednom kúsku. Šišky sa musia smažiť pomaly. Cesto vo vnútri nesmie zostať surové a na povrchu má hnedastú farbu. Usmažené kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke, a potom ich ešte za tepla obalíme v škoricovom cukre.