Kapustnica

Slovenská kapustnica

Autor receptu: hame

8
porcií

Postup

  1. Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca s vodou (tak aby boli ponorené) a privedieme do varu. Potom znížime plameň a varíme 20 minút.
  2. Kapustu zlejeme (nálev nevylievame), vyžmýkame a pridáme k rebrám. Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nožičky klobásy vcelku (aby sa počas varenia nevysušili) a sušené slivky. Namočené huby zlejeme a pridáme do polievky. Do sitka na korenie vložíme guličky čierneho a nového korenia, bobkové listy a ponoríme do polievky. Varíme zhruba 2 hodiny.
  3. Údené rebrá a klobásu vyberieme a necháme vychladnúť. Vyberieme aj korenia. Smotanu zmiešame s múkou a zmesou zahustíme polievku. Dochutíme paprikou, soľou a korením podľa chuti. Pridáme aj nálev z kapusty a krátko povaríme.
  4. Klobásu nakrájame na kolieska a mäso z rebier dáme naspäť do polievky. Podávame s lyžičkou smotany.