Slovenská čína

Autor receptu: sempro

Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné jedlo. Treba vyskúšať... :-))

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Do 0,8 litra vody dáme čínu, dobre premiešame a necháme zovrieť. Varíme asi 10 minút, pokiaľ zmes nezhustne. Odstavíme.
  2. Kuracie prsia narežeme na slíže. Následne prudko opražíme na rozohriatom oleji. Posolíme. Keď máme kuracie prsia makké, dáme do panvice nakrájané šampióny, necháme trošku povariť, potom pridáme mexickú zmes a následne červanú fazuľu. To všetko premiešame a varíme cca 5 minút. Potom všetko vložíme do už pripravenej zmesi z vody a číny. Necháme prevrieť a vypneme.
  3. Vhodnou prílohou je ryža. Prajem dobrú chuť.