Slovenčína

Autor receptu: jody

alebo - čo do woku záhrada dala... :-)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na malé kúsky a dáme do pácu z oleja, štipľavej papriky a sójovej omáčky. Mali sme ho v páci do druhého dňa, ale stačí aj pol hodinky.
  2. Všetku zeleninu nakrájame na tenké prúžky.
  3. Vo woku nasucho opražíme vlašské orechy, odložíme bokom. Do mäsa v páci vmiešame lyžicu škrobu, premiešame a opečieme na tuku do chrumkava. Odložíme. Mrkvu a kaleráb tiež opečieme do chrumkava a odložíme. Do woku pridáme cukinu, chvíľku opekáme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Cukina pustí veľa vody, ale nevadí, bude omáčka. Udusíme do mäkka, pridáme pór a nakoniec vmiešame všetky hotové ingrediencie. Dochutíme sojovkou.
  4. Podávame so "zalievačkovými" slížami a čerstvým šalátom z rajčín, paprík, uhoriek, cibule a kôpru. Dobrú chuť!
  5. Malá rada - hlavne sa nenapráskame tak, že sa nevládzeme pohnúť... :-)))