Slovenčína
Autor receptu: jody
alebo - čo do woku záhrada dala... :-)
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na malé kúsky a dáme do pácu z oleja, štipľavej papriky a sójovej omáčky. Mali sme ho v páci do druhého dňa, ale stačí aj pol hodinky.
- Všetku zeleninu nakrájame na tenké prúžky.
- Vo woku nasucho opražíme vlašské orechy, odložíme bokom. Do mäsa v páci vmiešame lyžicu škrobu, premiešame a opečieme na tuku do chrumkava. Odložíme. Mrkvu a kaleráb tiež opečieme do chrumkava a odložíme. Do woku pridáme cukinu, chvíľku opekáme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Cukina pustí veľa vody, ale nevadí, bude omáčka. Udusíme do mäkka, pridáme pór a nakoniec vmiešame všetky hotové ingrediencie. Dochutíme sojovkou.
- Podávame so "zalievačkovými" slížami a čerstvým šalátom z rajčín, paprík, uhoriek, cibule a kôpru. Dobrú chuť!
- Malá rada - hlavne sa nenapráskame tak, že sa nevládzeme pohnúť... :-)))