Slivkový osúch s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Tento osúch s tvarohom patrí medzi naše obľúbené , hlavne teraz keď máme zo záhrady čerstvo oberané slivky.Recept je na dva plechy.
50 minút príprava |
50-55 minút na 160-180 °C |
Postup
- pripravené suroviny
- múku , kvások ,žĺtka, mäkké maslo , soľ , vanilkový cukor , práškový cukor
- vypracujeme do hladka ,necháme vykysnúť,keď chcem mať cesto vykysnuté rýchlejšie, dám teplú vodu do väčšej misy , na to pložím misu z cestom.
- vykysnuté cesto
- zľahka premiešam
- rozdelím na dva plechy
- v teplej vode si namočím ruky,zľahka roztiahnem cesto
- Tvaroh zarobím keď mám cesto na plechu , do tvarohu nastrúham z jedného citróna kôru
- dve žĺtka , soľ, vymiešam
- bielka čo zostali z cesta a tvarohu vyšľahám s vanilkovým a kryštál.cukrom , zľahka vmiešam do tvarohu
- na cesto rozotriem tvaroh
- poukladám slivky , posypem kryštál.cukrom , jeden plech sú biele slivky
- posýpka (múka ,pr.cukor, maslo,(škorica)
- dám posýpku
- nechám podkysnúť 10min, a dám piecť do miernej vyhriatej rúry 160/180°;