Slivkový lekvár z rúry

Autor receptu: danda3

Recept vznikol zlúčením troch, inšpirovali ma dievčatá na MMB a nakoniec vznikla táto verzia, veľmi chutná a čo ma teší najviac, bez zdĺhavého státia pri šporáku.

30 minút
príprava
240 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slivky umyjeme a po odkôstkovaní odvážime, dáme do hlbšieho pekáča, ja mám taký šikovný na kačicu.
  2. Trstinový cukor zmiešame so škoricou a perníkovým korením.
  3. Nasypeme na slivky, premiešame a dáme do rúra na 180 stupňov. Včera som dala spodný a horný ohrev, dnes ventilátor a bolo to oveľa skôr upečené.
  4. Po hodine pečenia.
  5. A tu po cca 4 hodinách. Hneď pridáme um alebo koňak, trošku to zašumí, alkohol sa vyparí a môžeme ponalievať do pohárikov. Včera mi vyšlo 8, dnes 7 pohárikov. Otočíme na 5 minút hore dnom. Nesterilizujeme.
  6. Keď ho chcem mať hustejší, nechám ho dlhšie piecť, ku koncu si to treba odsledovať.
  7. A dnes som skúšala ten včerajší, je vynikajúci, trstinový cukor mu dá úplne inú chuť.