Slivkový lekvár z rúry
Autor receptu: danda3
Recept vznikol zlúčením troch, inšpirovali ma dievčatá na MMB a nakoniec vznikla táto verzia, veľmi chutná a čo ma teší najviac, bez zdĺhavého státia pri šporáku.
30 minút príprava |
240 minút na 180 °C |
Postup
- Slivky umyjeme a po odkôstkovaní odvážime, dáme do hlbšieho pekáča, ja mám taký šikovný na kačicu.
- Trstinový cukor zmiešame so škoricou a perníkovým korením.
- Nasypeme na slivky, premiešame a dáme do rúra na 180 stupňov. Včera som dala spodný a horný ohrev, dnes ventilátor a bolo to oveľa skôr upečené.
- Po hodine pečenia.
- A tu po cca 4 hodinách. Hneď pridáme um alebo koňak, trošku to zašumí, alkohol sa vyparí a môžeme ponalievať do pohárikov. Včera mi vyšlo 8, dnes 7 pohárikov. Otočíme na 5 minút hore dnom. Nesterilizujeme.
- Keď ho chcem mať hustejší, nechám ho dlhšie piecť, ku koncu si to treba odsledovať.
- A dnes som skúšala ten včerajší, je vynikajúci, trstinový cukor mu dá úplne inú chuť.