Slivkový lekvár
Slivkový lekvár pečený v rúre (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pred rokmi tento recept som získala od kamarátky z Čiech a odvtedy slivkový lekvár inak nerobím.* Je dobre roztierateľný a chutný. A je okolo neho málo práce.
|
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Slivky rozrežeme na polovice, odkôstkujeme a dáme na plech s vyšším okrajom.
Pokvapkáme octom, premiešame a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C na 25 minút.
- Potom vyberieme, posypeme polovicou cuku a dáme späť na 15 minút do rúry. Počas celého času pečenia nemiešame!
- Vyberieme, posypeme zvyškom cukru a opäť dáme na 15 minút do rúry. Zase nemiešame.
- Potom vyberieme, posypeme škoricou a klinčekami.
- Slivky ponorným mixérom rozmixujeme.
- Horúce dávame do fľaštičiek, navrch dáme trošinka rumu, stačí ½ lyžičky. Uzavrieme a otočíme dnom hore.
-
Zakryjeme dekou a necháme stáť do úplného vychladnutia. Potom odložíme.