Slivkový koláč s mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Dozrieva veľa kôstkového ovocia,takže u nás na stole bude častejšie nejaký koláč s ovocím. Dnes je to slivkový.Lepší by bol s čučoriedkami,ale ten inokedy.
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravené ingrediencie na pečenie.
- Pripravím si kvások zo 3,5 dcl teplého mlieka, 2 lyžíc práškového cukru,2 lyžíc múky,pol balíčku droždia.Po nakysnutí vlejem kvások do misky ,kde je 550g polohrubej múky pol malej lyžičky soli,celé vajíčko a pol deci oleja.Vypracujem ľahké cesto.
- Vypracované cesto,nechám nakysnúť.Je to v miske rýchlo kiske asi pol hodinku.
- Nakysnuté cesto.
- Rozváľkam ho na pomúčenom lopáry.
- Prenesiem na pomastený pekáč. Poukladám naň umyté a do sucha utreté slivky.Rozdelím ich na polovicu-vykôstkujem.
- Posypem ich kryštálovým cukrom,škoricou a vanilkovým cukrom.
- Zasypané:
- Príprava mrveničky. Múku,maslo a práškový cukor spracovať na cestíčko,ktoré sa má mrviť.
- Hotová mrvenička:
- Zasypem koláč a dám ho upiecť na 180 stupňov,na 35 minút.
- Hotový koláčik.
- A už len hamkať.