Slivkový koláč s drobenkou
Autor receptu: elysa
Koláče plné ovocia sú u nás obľúbené...
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z časti mlieka, 1 KL kryštálového cukru a droždia urobíme kvások. Múku preosejeme,pridáme soľ,vanilku, žĺtok, kyslú smotanu, olej, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko pridáme podľa potreby, a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Cesto- ja som ho roztiahla rukami na pomastenom plechu- rozložíme na plech 30x40 cm.
- Na cesto nahusto rozložíme umyté, odkôstkované ovocie, alebo v zime kompótové.
- Z masla, práškového cukru a polohrubej múky urobíme prstami drobenku a nasypeme na koláč.
- Zapneme rúru, koláč necháme podkysnúť, pokiaľ sa nám rúra vyhreje. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatista.