Slivkový džem s kakaom a mandľovými lupienkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Bola som sama zvedavá na túto chuť šmrncnutú kakaom a mandľovými
lupienkami. Výborné.
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Slivky som večer umyla, vykôstkovala, zasypala cukrom a nechala celú noc presladzovať.
- Dala som ich do rajnice a nechala variť, najprv na silnejšom plameni, keď sa vytvorila pena, stiahla som teplo a nechala pomaly odparovať.
- Keď džem začal hustnúť urobila som skúšku na tanieriku, až teraz som pridala šťavu z jedného citrónu, rum. Nechala som prejsť varom.
- A pridala som jednu vrchovatú lyžicu kakaa.
- Teplotu som celkom stiahla a kakao som premiešala v džeme.
- Pridala som hrsť mandľových lupienkov, premiešala, stiahla som teplo na minimum a začala som horúci džem plniť do čistých pohárov. Uzavrela a ihneď som ich obrátila hore dnom.
- Toľko mi zvýšilo na ochutnávku. Určite bude výnimočný na chlebík s maslom.
- Prajem vám dobrú chuť.
- Obrátené hore dnom.