Slivkový džem s kakaom a mandľovými lupienkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Bola som sama zvedavá na túto chuť šmrncnutú kakaom a mandľovými lupienkami. Výborné.

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slivky som večer umyla, vykôstkovala, zasypala cukrom a nechala celú noc presladzovať.
  2. Dala som ich do rajnice a nechala variť, najprv na silnejšom plameni, keď sa vytvorila pena, stiahla som teplo a nechala pomaly odparovať.
  3. Keď džem začal hustnúť urobila som skúšku na tanieriku, až teraz som pridala šťavu z jedného citrónu, rum. Nechala som prejsť varom.
  4. A pridala som jednu vrchovatú lyžicu kakaa.
  5. Teplotu som celkom stiahla a kakao som premiešala v džeme.
  6. Pridala som hrsť mandľových lupienkov, premiešala, stiahla som teplo na minimum a začala som horúci džem plniť do čistých pohárov. Uzavrela a ihneď som ich obrátila hore dnom.
  7. Toľko mi zvýšilo na ochutnávku. Určite bude výnimočný na chlebík s maslom.
  8. Prajem vám dobrú chuť.
  9. Obrátené hore dnom.