Slivkový bezvaječný drobáčik

Autor receptu: foo

Dnes sa nám ohlásila nečakaná návšteva. Aby u nás samozrejme nesedeli hladní, rýchlo som vymýšľala, čo pripraviť. Nápad s bábovkou aj muffinami skončil, keď som zistila, že nemáme vajíčka. Nejak som sa dopracovala k tomuto výsledku, na ktorý si potom dokonca vypýtala teta recept :D Nech sa páči :)

6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z týchto surovín mi vyšlo 6 väčších kúskov koláčov a bolo málo...takže ak vám môžem odporučiť, surovín dajte dvojnásobok :) Rúru predohrejeme na 200°C. Múku, cukor a maslo v miske dobre zmiešame. 1/4 zmesi odobereme nabok, neskôr z toho urobíte drobenku.
  2. Do cesta na koláč primiešame polovicu sáčku prášku do pečiva a vanilkový cukor. Premiešame a postupne pridávame vlažné mlieko. Cesto by malo byť ako-tak vláčne. Nalejeme ho do formy/plechu vymasteného maslom a vysypaného krupicou. Potom dáme navrch ovocie. Kľudne dajte aj hustejšie, ja som potom ľutovala, že som nedala sliviek viac.
  3. Nakoniec posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom alebo obidvomi :) potom pridáme drobenku - tú spravíte úplne jednoducho - vysypete si zmes na panvicu pomaličky pražíte, kým nezačne hnednúť. Takže koláč vložíme do rúry na 40-45 minút. Tadáá, môžme podávať :)