Slivkovo-tvarohový koláč
Autor receptu: alex37
Viem, že slivkových koláčikov je tu neúrekom. Tento je však výnimočný použitím
tvarohovej plnky, ktorá ho robí neskutočne šťavnatým a vydrží aj 3dni ako čerstvý.
Je trošku pracnejší, ale námaha stála za to.
30 minút príprava |
65 minút na 175 °C |
Postup
- vymiešame si žĺtky s práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo, kvások z mlieka droždia a cukru, práškový cukor a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť
na teple.
- Rozvaľkáme ho, ja som ho vaľkala na pečiacom papieri a tak som ho aj dala na plech. Uložíme si naň vykôstkované, rozpolené slivky rezom hore.
- Pripravíme si plnku z tvarohu, mlieka, práškového cukru a maizeny /pridala som viac cukru ako je písané v recepte - nech je dobre sladká/ a natrieme na slivky. Pri pečení sa pekne roztečie,všade kam patrí. Dáme piecť na 175°C na 45´.
- Pred dopečením si pripravíme orechové cesto, vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtok
a múku zmiešanú s orechmi.
- Po 45´vyberieme z rúry a natrieme s orechovým cestom. Dáme späť a pečieme ešte 20´.
- Upečený necháme vychladnúť, /lepšie sa krája/ a môžeme sa doňho pustiť.