Slivkovo-jablkové crumble (fotorecept)
Autor receptu: zuzananoskova
Crumble som si pripravila prvýkrát a musím povedať, že odteraz ho budem robiť častejšie a určite aj ako dezert pre návštevu: ohreje, jemne zasýti a tá vôňa, hmmmm... O crumble som len čítala a úprimne "slintala" nad obrázkami. Nemala som ale vôbec potrebu si ho urobiť doma. Až dnes a to som pôvodne chcela sušené slivky... Nepátrala som po žiadnom recepte, improvizovala som z toho čo mám doma a na čo som mala chuť. Nepoužila som ani štipku cukru, ani múku.
2-3 porcie |
5-10 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Slivky som ručne rozštvrtila, pridala pokrájané jabĺčka, jemne zľahka premiešala.
- V kastróliku som nechala rozpustiť Alsan bio (rastlinné "maslo") - asi 3 plátky a do neho som primiešala rozomleté špaldové vločky, špaldové vločky celé a nechala som to chvíľu postáť. Potom som pridala naseké vlašské orechy a mandle neolúpané, premiešala...
- ...a zmesou zasypala ovocie na plechu. Jemne som vrch posypala mletou škoricou a dala som piecť do vyhriatej rúry na 175°C asi 25 minút.
- Kým som fotila, crumble chvíľu vychladlo a podávala som. Veľmi, ale naozaj veľmi chutilo, až som sa zamilovala. Už mám od kamarátky tip na ďalšie crumble, ktoré pripravím čoskoro a istotne sa aj s Vami podelím o recept.
- Dobrú chuť :-)