Slivkové perky

Slivkové perky s perníkovou strúhankou

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Perník pripravíme 2–3 dni vopred, aby oschol. Suché suroviny premiešame, pridáme mlieko, med, vajce a roztopené maslo. Dôkladne zmiešame. Cesto vylejeme do formy na pečenie a pečieme asi 20–30 minút pri teplote 160 stupňov. Vyberieme a perník necháme 2–3 dni oschnúť. Postrúhame.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), ošúpeme, zomelieme, pridáme múku, krupicu, rozpustené maslo a vajce. Vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Vykrajujeme kolieska, ktoré plníme slivkovým lekvárom zmiešaným s rumom. Cesto preložíme, okraje dobre postláčame a varíme, kým perky nevyplávajú na povrch.
  3. Uvarené perky vyberieme do misy s maslom. Potom ich obalíme v perníkovej strúhanke a servírujeme poliate vytopeným maslom.