Slivkové gule

Slivkové gule z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jednoduché vláčné cesto na ovocné gule, najlepšia je slivka s kockou cukru.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme tvaroh, krupicu, múku, vajcia, cukor, soľ, sódu a vypracujeme vláčne polotuhé cesto. Do hrnca dáme variť vodu.
  2. Do každej odkôstkovanej slivky vložíme jednu moka kocku cukru.
  3. Z cesta odtrhneme kúsok, ponaťahujeme medzi prstami a položíme naplnenú slivku.
  4. V dlani zabalíme a vytvarujeme guľku.
  5. Ak nám zostane cesto, spravíme si aj šúľance.
  6. Hotové guľky vložíme do vriacej vody, mierne povaríme a keď vyplávajú na povrch, pridáme aj šúľance, varíme ešte 2-3 minúty.
  7. Uvarené gule a šúľance sitkom vyberieme, polejeme olejom alebo maslom a posypeme makom s cukrom, prípadne sladkou strúhankou alebo kakaom.