Slivkové čatní a vysmážaný hermelín (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho výhodou je, že v chlade vydrží aj niekoľko mesiacov.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slivky odkôstkujeme, cibuľku nakrájame celkom na drobučko, zázvor nastrúhame a všetko dáme do nižšieho, širšieho kastróla. Pridáme všetky ostatné prísady a na miernom ohni varíme, dusíme asi 45 minút. Občas premiešame, ku koncu častejšie.
  2. Hermelín rozkrojíme na štyri časti.
  3. Trojuholníky syra obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a strúhanke do ktorej sme pridali sézam. Potom znovu vo vajíčku a v strúhanke. Obalený syr vložíme na 30 minút do mrazničky.
  4. Čatní je po cca 45-tich minútach je hotové, zmes sa zahustila, všetky chute sa prepojili. Ja som robila presne podľa rozpisu ale na záver som pridala za lyžicu cukru a aj trošku chili. Potom to bolo akurát. Jemne kyselkavé, sladko štipľavé s jemných chvostíkom zázvoru.
  5. To čo sme nezjedli som znova zohriala a dala do čistého pohára. Nemusíme sterilizovať, v chladničke vydrží aj 2-3 mesiace. Ale u nás sa zje skôr, pretože je to výborné k pečenému mäsu a ešte lepšie ku grilovanému...
  6. Hermelín vysmažíme a ihneď podávame so slivkovým čatní
  7. je to fakt dobrotka :-)
  8. a dnes sme mali na obed pečené rebierka z diviaka, k tomu slivkové čatní.... strašne to bolo dobré :-)