Slimáky s Pestom

Autor receptu: lulu88

Tieto párty jednohubky robíme doma takmer vždy keď už nevieme čo vymyslieť. :) Zjedia sa hneď, príprava je jednoduchá a je milión spôsobov ako ich spraviť, tento mne osobne chutí najviac. :)

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
  2. Na to natrieme jeden a pol syrokrému, potrieme Pestom (môže byť akékoľvek ale petržlenové alebo bazalkové je najlepšie), na to poukladáme šunku (čo dá chladnička :-P), na to poukladáme plátkový syr (áno aj syrokrém aj syr, slimáky budú šťavnatejšie), na to pokrájame na drobno čerstvú bazalku (ak nie je čerstvá nevadí).
  3. Po dlhšej strane lístkového cesta ho začneme rolovať. Ide to trocha ťažšie musíte sa s tým pobaviť a urobiť z toho rolku. Zabalíte do alobalu a dáte na 1-2 hodinky do chladničky (cesto aj syr trocha stuhne a bude sa lepšie krájať).
  4. Potom rozbalíte a nakrájate na malé kolieska, ktoré sú hrubé asi pol centrimetra a poukladáte na plech, na ktorom mteš položený papier na pečenie. Potriete vajíčkom a posypete provensálským korením. Dáte piecť na 200°C asi na 15-20 minút. Slimáky treba sledovať pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.
  5. Hotovo, už len rýchlo zjesť :) U nás je to tak do 5 minút :D