Slimáky s Pestom
Autor receptu: lulu88
Tieto párty jednohubky robíme doma takmer vždy keď už nevieme čo vymyslieť. :) Zjedia
sa hneď, príprava je jednoduchá a je milión spôsobov ako ich spraviť, tento mne osobne
chutí najviac. :)
50 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
- Na to natrieme jeden a pol syrokrému, potrieme Pestom (môže byť akékoľvek ale petržlenové alebo bazalkové je najlepšie), na to poukladáme šunku (čo dá chladnička :-P), na to poukladáme plátkový syr (áno aj syrokrém aj syr, slimáky budú šťavnatejšie), na to pokrájame na drobno čerstvú bazalku (ak nie je čerstvá nevadí).
- Po dlhšej strane lístkového cesta ho začneme rolovať. Ide to trocha ťažšie musíte sa s tým pobaviť a urobiť z toho rolku. Zabalíte do alobalu a dáte na 1-2 hodinky do chladničky (cesto aj syr trocha stuhne a bude sa lepšie krájať).
- Potom rozbalíte a nakrájate na malé kolieska, ktoré sú hrubé asi pol centrimetra a poukladáte na plech, na ktorom mteš položený papier na pečenie. Potriete vajíčkom a posypete provensálským korením. Dáte piecť na 200°C asi na 15-20 minút. Slimáky treba sledovať pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.
- Hotovo, už len rýchlo zjesť :) U nás je to tak do 5 minút :D