Slepý guláš sleepy (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

Všetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý točený salám,ale tak,že namiesto –„prosím si pol kila Točeného salámu“,som si pýtal –„prosím si pol kila Soleného tačámu“.Napriek prvotnému nechápavému pohľadu miestnej mäsiarky a potom následnému výbuchu smiechu som dostal čo som chcel a keď som ju okoštoval, vybavila sa mi starodávna chuť tohto,keď nás tým,ako malé deti, mama kŕmila A tak som sa rozhodol,že si uvarím už skoro dávno zabudnutý...

Postup

  1. ...SLEPÝ GULÁŠ !!! 9.15 - pripravil som si,okrem korením – keďže rád improvizujem, všetky suroviny,ktoré, si myslím,budem na to potrebovať!(to oranžové,v mištičke, na pravo hore, to je masť z klobásky, ktorú sme si doma,v rámci Radvanského jarmoku piekli)
  2. 9.20 – vyškvaril som si,takú poctivú, domácu slaninku, na drobno pokrájanú a nachystal jednu väčšiu cibuľu a niekoľko strúčikov cesnaku...
  3. 9.35 – ten som si očistil,podlávil nožíkom a nahrubo nakrájal! Nepoužil som klasický cesnakodrtič,lebo som prišiel na to,že keď to robím takto,tak je ten cesnak dajaký tuhší - mocnejší,či čo ako keď ho podrvím na kašu!
  4. 9.40 – keď sa mi slaninka vyškvarila,tak som tam pridal trochu tej klobásovej mastičky – hlavne pre vôňu a predtým už posolenú cibuľu!(predtým posolená cibuľa pustí trošku takú šťavičku a je lepšia...). Keď sa táto podusí,tak na chvíľku tak dám cesnak – ale nie na dlho,aby nezhorkol!!!
  5. 9.45 – nebojácne posypem mletou červenou paprikou...
  6. 9.46 – pridám na kocky nakrájanú točenú salámu a opražím!
  7. 9.50 - zemiaky.. Používam 2 formy zemiakov – nakrájaný na kocky a, keďže neuznávam múku ako zahusťovadlo do gulášov,tak aj zemiak „harulózny“! (Nastrúhaný ako do haruli)
  8. 9.50 – poriadne som to okorenil,nech to má šmrnc...
  9. 9.51 – a obe formy zemiakov som tam dal...
  10. 9.52 – poriadne premiešam a teším sa ako sa to bude variť..!
  11. 9.55 - aké korenie by som tam ešte dal....(nijaké! Soľ,mletá paprika a mleté korenie bohato stačia!!!!)
  12. 10.00 – má to výbornú hustotu!Toto tu....
  13. 10.10 – dolial som tam vodu do akurátneho objemu, mierne povaril a keď bol už guláš uvarený,tak som tam dal za priehrštie majoránky rozdrvenej v dlani...A je to hotovo!
  14. 11.00 –... Ako Čenkovej deti....JE VÝBORNÝÝÝ!!!!