Slávnostná fazuľová torta

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladenú pretretú fazuľu a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s orechmi ho primiešame k žĺtkom.
  2. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly, pokvapkáme rumom, natrieme plnkou a spojíme. Povrch a boky natrieme plnkou a ozdobíme šľahačkou a orechmi.
  3. Plnka: V mlieku rozmiešame cukor, múku, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame s pretretou fazuľou, rumom a po malých množstvách pridávame vychladnutú kašu.