Slaný grécky koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento slaný koláč so špenátom robila moja dcera, keď pracovala v Grécku. Teraz ho vyskúšam aj ja,podľa jej receptu.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na slaný koláč so špenátom.
  2. Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme na velkosť dvojnásobku malého plechu. Na oleji speníme mladú cibuľku, pridáme pór na kolieska, umytý špenát(listový) a osmahneme, aby zmäkli. Keď zmes vychladne, nadrobíme do nej ovčí syr a 1PL sušeného kopru.(nesolíme)
  3. Cesto položíme na vodou pokvapkaný plech a to tak, že jedna polovica bude v plechu a druhá bude trčať von. Na toto cesto s plechu si nanesieme plnku, ktorú sme pripravili zo zeleniny a ovčieho syra.
  4. Potom zakryjeme druhou časťou cesta, popritláčame okraje koláča prstom, poprepichujeme vidličkou, potrieme rozšlahaným vajíčkom a dame do rury piecť.
  5. Pečieme asi 45 minút pri 190 stupňoch. potom koláčik po miernom vychladnutí nakrájame na uhladné kúsky a podávame.