Slaninové slimáky(fotorecept)
Autor receptu: sneica
Postup- z droždia a mlieka urobime kvások...k muke pridáme soľ,olivový olej a kvások...vlažnu vodu dolievame podľa potreby...nikdy nelejem naraz 300 ml,radšej po troške a sledujem hustotu cesta...cesto necháme kysnuť...
- kým nám cesto kysne,pomelieme slaninu na masovom mlinceku...
- vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme pomletou slaninou...
- takto natreté cesto so slaninou zrolujeme...dbáme aby sme pod cestom mali muku inak sa nám pri rolovani potrhá...
- krajame ostrým nožom kolieska...
- a upečieme...nesledovala som čas ako dlho piecť,ale farbu aby boli upečené do zlata...
- hotové schovám aby stihli vychladnut,a prípadných zlodejov klepem po prstoch...vychladnuté a položene na stole už nestíham strážiť....:-)))
|