Slaninkový bochník (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento slaninkový bochník je chutný aj sám o sebe.
1 a 1/2 hod. minút príprava |
30 minút na 200°C,15 min a 15 mi °C |
Postup
- Do misky dáme vodu,cukor a rozmrvíme droždie.Ked droždie sa troška rozmočí ,pridáme rascu,soľ,slaninku,ocot a múku. Vypracujeme cesto.Všetko dobré vytrepávame,tak aby sa robili bublinky a cesto odchadzalo od varechy.
- Cesto necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste.
- Vykysnúte cesto vyvaľame na pomúčenej doske a rozdelíme na dva častí.
- Potom cesto dáme na okrúhly plech ,potrieme vodou ,narežeme štvorcové zárezy a posýpeme rascou, sezamom a hrubšou soľou.Necháme ešte podkýsnuť aspoň 15 min.Rúru si nahrejeme na 200°C a dáme cesto do rúry. Po 15min. teplotu stiahneme na 100°C a necháme ešte 15 min.piecť.Pečieme na spodnej priečke rúry.Na dno rúry postavíme ohňovzdornú misku s vodou.
- Po upečení bochník ešte ráz zľahka pretrieme studenou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.Dobrú chuť!