Slané žemličky s nátierkou z tekvicových jadierok (fotorecept)
Autor receptu: vavan
slaná chuťovka vhodná na sviatočné príležitosti alebo len tak na večeru
Postup
- Múku zmiešame so soľou, droždím .Mlieko mierne zohrejeme pridáme bielok,kyslú smotanu a olej všetko spolu metličkou rozhabarkujeme a vlejeme do múky vypracujeme hladké cesto Necháme 30 minút kysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 18 častí vypracujeme guľky ktoré potom na plechu ktorý si vyložíme papierom na pečenie trochu sploštíme a opäť necháme prikryté kysnúť 15 minút.
- Potrieme žĺtkom posypeme strúhaným syrom a dáme piecť pri teplote 210°C 15-18minút
- Nátierka:
Zmeknuté maslo vymiešame so syrom,strúhanou fetou,popučeným cesnakom,s 2/3tekv. jadierok opražených pomletých
- ostatné posekáme,trochou čierneho korenia a nakoniec rozriedime kyslou smotanou podľa potreby
- Dobrú chuť