Slané žemličky s nátierkou z tekvicových jadierok (fotorecept)

Autor receptu: vavan

slaná chuťovka vhodná na sviatočné príležitosti alebo len tak na večeru

15-18 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame so soľou, droždím .Mlieko mierne zohrejeme pridáme bielok,kyslú smotanu a olej všetko spolu metličkou rozhabarkujeme a vlejeme do múky vypracujeme hladké cesto Necháme 30 minút kysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 18 častí vypracujeme guľky ktoré potom na plechu ktorý si vyložíme papierom na pečenie trochu sploštíme a opäť necháme prikryté kysnúť 15 minút.
  3. Potrieme žĺtkom posypeme strúhaným syrom a dáme piecť pri teplote 210°C 15-18minút
  4. Nátierka: Zmeknuté maslo vymiešame so syrom,strúhanou fetou,popučeným cesnakom,s 2/3tekv. jadierok opražených pomletých
  5. ostatné posekáme,trochou čierneho korenia a nakoniec rozriedime kyslou smotanou podľa potreby
  6. Dobrú chuť