Slané rožky (fotorecept)
Autor receptu: orchidea
Recept som už dávno objavila niekde na internete, páčil sa mi, tak som si ho iba uložila. Dnes sa mi veľmi hodil, pretože sme mali chuť s dcérou na čerstvé pečivo k šalátu, ktorý som robila. Spomenula som si na tento recept a hneď som ho aj vyskúšala.
16 porcií |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto som pripravovala v pekárničke - program cesto. Samozrejme dá sa pripraviť aj klasickým miesením.
- Do pekárničky som dala suroviny tak ako predpisuje návod na pečenie, najskôr sa dávajú tekuté suroviny a potom sypké. Naliala som vlažné mlieko, v ktorom som najskôr rozmiešala žĺtok a priliala som rozpustený vlažný tuk. Potom som prisypala múku, rozmrvila som čerstvé droždie - môže sa použiť aj sušené (asi 3/4 sáčku). Nasypala som cukor a soľ. Kto má rád slanšie, môže dať aj viacej soli, mne sa to zdalo celkom málo na to, že to mali byť slané rožky, určite dám druhykrát viac.
- Zapla som pekárničku a čakala kým urobí čo má, vymiesila a cesto nakyslo.
- Potom som cesto vybrala z pekárničky ( cesto bolo mäkké), jemne som ho premiesila a rozdelila na dve časti. Každú som rozvaľkala do kruhu a nakrájala na trojuholníky. Tie som potom stočila do tvaru rožka.
- .... a uložila na plech vyložený papierom na pečenie. Potrela som vajíčkom, posypala sezamom a rascou (mohla som aj soľou), nechala som chvíľu podkysnúť a dala piecť.
- Tak nech sa vám vydaria a samozrejme aj chutia.