Slané rožky (fotorecept)

Autor receptu: orchidea

Recept som už dávno objavila niekde na internete, páčil sa mi, tak som si ho iba uložila. Dnes sa mi veľmi hodil, pretože sme mali chuť s dcérou na čerstvé pečivo k šalátu, ktorý som robila. Spomenula som si na tento recept a hneď som ho aj vyskúšala.

16
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som pripravovala v pekárničke - program cesto. Samozrejme dá sa pripraviť aj klasickým miesením.
  2. Do pekárničky som dala suroviny tak ako predpisuje návod na pečenie, najskôr sa dávajú tekuté suroviny a potom sypké. Naliala som vlažné mlieko, v ktorom som najskôr rozmiešala žĺtok a priliala som rozpustený vlažný tuk. Potom som prisypala múku, rozmrvila som čerstvé droždie - môže sa použiť aj sušené (asi 3/4 sáčku). Nasypala som cukor a soľ. Kto má rád slanšie, môže dať aj viacej soli, mne sa to zdalo celkom málo na to, že to mali byť slané rožky, určite dám druhykrát viac.
  3. Zapla som pekárničku a čakala kým urobí čo má, vymiesila a cesto nakyslo.
  4. Potom som cesto vybrala z pekárničky ( cesto bolo mäkké), jemne som ho premiesila a rozdelila na dve časti. Každú som rozvaľkala do kruhu a nakrájala na trojuholníky. Tie som potom stočila do tvaru rožka.
  5. .... a uložila na plech vyložený papierom na pečenie. Potrela som vajíčkom, posypala sezamom a rascou (mohla som aj soľou), nechala som chvíľu podkysnúť a dala piecť.
  6. Tak nech sa vám vydaria a samozrejme aj chutia.