Slané pečivo - bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: ada2
Viem, že takýchto receptov na slané pečivo je veľké množstvo, ale ja som konečne našla recept a upravila som si ho aj pre celiatikov. Cesto je jemné, podobné lístkovému a konečne sa nerozpadáva. Vždy pečiem iba bezlepkové sladké, tak teraz konečne aj niečo slané.
Dávka je malá, je to tak pre jedného, dvoch.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny spracujeme, vytvoríme jemné cesto.
- Ja som s cestom hneď pracovala. Vyvaľkáme cesto asi na 5 - 7 mm hrúbku, vykrajujeme kolieska a kladieme na plech s papierom. Potrieme žĺtkom a podľa chuti dávame na kolieska nastrúhaný syr, sezam, kolieska klobásky, rascu,...
- Vložíme do rúry na 180 stupňov, pečieme 20 minút.