Slané pečivko plnené syrom

Autor receptu: cesminaz

Slaného pečiva je tu na Vareche už niekolko,ale rozhodla som sa pridat aj to moje.Je to velmi chutné slané rosypkavé pečivko,ktoré môžte aj naplniť napríklad syrom,ale aj nemusíte,sú skvelé aj samotné.Robíme ich vädčšinou k večernému čaju.Ich príprava je ľahká a rýchla,a preto sú u nás velmi obľúbené,najmä ako rýchle a chutné pohostenie hoci aj pre návštevu...

15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku,sol a PDP zmiešame v jednej mise,potom pridáme k tomu bielky,jogurt a olej.Všetko dobre zmiešame,vznikne nám vláčne mastnejšie nelepivé cesto.Teraz si z tohto cesta rukou odštipkáme rovnako velké kúsočky,ktoré hned sformujeme na guľku.Z tejto dávky vznikne 13-14 guliek,čiže jeden pekáč.Ked tie gulky máme,tak gulku po gulke prstami rozťapkáme a vložíme do stredu kúsok syra a cesto uzavrieme-ako buchtičku :-)
  2. Buchtičky ukladáme troška dalej od seba na papierom vyložený plech.Každý bochníček potrieme žľtkom a posypeme bielym sesamom.Pekáč vložíme na 15-20min do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 180°C.Pečieme ich do zlatohneda.
  3. Po upečení...
  4. Teraz už len si na nich pochutnať,ale nechajte ich najprv vychladnúť...no sú dobré aj teplé,komu ako chutia :-) U nás sa podávajú k tureckému čaju,ako malé slané pohostenie na zahryznutie... Dobrú chuť :-)