Slané lievance

Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance.* Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový obed alebo večeru. Hrnček 250 ml.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného kefíru pridáme a zľahka zamiešame sódu bikarbónu. Potom pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame metličkou. Pridávame múku a zamiesime hustejšie cesto.
  2. Jarnú cibuľku a natvrdo uvarené vajcia nadrobno nasekáme a pridáme do cesta. Premiešame.
  3. Cesto lyžicou vykladáme na rozohriatú panvicu s olejom a pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Upečené vykladáme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.
  4. Podávame teplé s obľúbeným dresingom, ja som pripravila dresing z kyslej smotany, soli, cesnaku a pažítky. Dobrú chuť.