Slaná torta

Slaná torta - klobúk (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Moja dnešná práca, nestíhala som síce celý fotopostup ale aspoň niečo som si nafotila.

210 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakreslila som si dva kruhy s priemerom 31 cm a 19 cm. Podľa toho som si vykrajovala. Teda aby som neklamala, pomohol mi s tým manžel. Priemer 31 cm som vykrojila len raz a natrela nátierkou, ktorú som si urobila na natieranie medzi šunku a salámu cesnakovú. Nestíhala som všetko fotiť tak ako som už písala tak aspoň niečo. A tu je už natretý veľký kruh, na nátierku som dala šunku, znovu natrela nátierkou a položila prvý menší kruh na striešku klobúka. Natrela som nátierkou a položila španielsku salámu a tak som prekladala, druhý kruh šunka, tretí kruh saláma Poličan, štvrtý kruh šunka, piaty kruh saláma španielska a šiesty kruh som si urobila o 1 cm menší a to bol posledný.
  2. Tu je ešte obrázok kde som dala šunku a prekladala ďalej ako som už písala.
  3. Na potretie celej torty som si urobila nátierku bez cesnaku, dookola klobúka som dala syr chedar a na každý spoj som dala okolo kvietky.
  4. No a už len zdobila, salámové kvietky cherry paradajky, gazdovské guličky, rukola ozdobná petržlenová vňať a pažítka. Hotovo dúfam, že dobre docestuje a bude chutiť.
  5. Videla som urobený takýto klobúk ale zo šalátu. No tento cestuje 150 km, tak to by sa asi zo šalátu roztriasla pokiaľ by prišla k majiteľky tak som si vymyslela takto.