Slaná torta

Slaná torta k 60. narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Robila som slanú tortu - ešte som takúto veľkú nerobila. Dala mi zabrať, aj za pomoci manžela sme to zvládli za päť hodín. Ale stálo mi to za to.

300 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Musela som si nakresliť šablónu čísiel (6 a 0) a manžel mi ju vystrihol po 2x na kartón (tvrdý papier). Podľa jednej šesťdesiatky manžel vykrajoval toustový chlieb. Druhú šesťdesiatku som obalila alobalom a ešte som čísla vystrihla aj z papiera na pečenie, ktoré som položila na alobal a na to som začala klásť jednotlivé vrstvy a natierať.
  2. Urobila som si tri nátierky. Jedna bola maslo 3 ks, syr Bambino 2 ks, nasekaná pažítka a trocha soli na dochutenie. Druhá bola tiež maslo 3 ks, syr Bambino 2 ks, 2 hlávky prelisovaného cesnaku a trochu červenej mletej papriky. A tretia na potretie okolo čísiel a na vrch bola z 2 ks masla, 1 ks Bambina a 1 hlávky cesnaku.
  3. Tu je položený vykrojený chlieb.
  4. Preniesla som si ho na pripravené číslo, na ktorom som už začala tvoriť tortu. Vrstvu chleba som natrela bielou nátierkou (s pažítkou), na ktorú som poukladala salámu.
  5. Na to som ako vidíte dávala znovu vykrojený chlieb, ktorý som tiež natierala rovnakou nátierkou. Druhá vrstva bola červená nátierka (s mletou paprikou), na ktorú som dávala plátky syra a šunku. Znovu chlieb natretý červenou nátierkou.
  6. Takto som urobila ešte dvakrát bielu nátierku so salámou a jedenkrát červenú nátierku so syrom a šunkou. Boky a vrch som natrela treťou nátierkou a okolo a na vrch som dala nastrúhaný údený syr. A ozdobila som ako vidíte salámou, mini pareničkami, cherry paradajkami a ozdobnou petržlenovou vňaťou. Už som nestihla fotiť viac, nakoľko ma súril čas, tak už len hotová torta.
  7. No a dostalo sa mi aj keď ju rozkrojili, tak pridávam obrázok. Spokojnosť bola, tak to ma najviac teší. Nám chutila tiež.