Slaná torta - futbalová lopta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes som robila futbalovú loptu na slano - skúšala som čo poviete podarila sa? Podobá sa to na loptu a ihrisko?

180 minút
príprava

Postup

  1. Čo potrebujeme.
  2. Chlieb si spodok odkrojíme aby nám dobre lopta stála a rozkrojíme ho dva krát. Natrieme ho nátierkou ktorú sme si urobili nasledovne: Maslo,syr,cesnak a údenú papriku si dobre vymiešame a môžeme plniť.
  3. Poukladala som šunku.
  4. Znovu natrieme aby sa nám dobre lopta spojila a položíme na šunku. Potom znovu natrieme a poukladáme salámu.
  5. Znovu natrieme a tak poskladáme loptu.Natrieme ju nátierkou aj dookola aby nám držala saláma a syr. Salámu si vykrojíme päť uholníky a syr šesť uholníky a začíname skladať.
  6. Prvý rad syrový už máme hotový.
  7. Ďalší rad medzi syr poukladáme päť uholníky salámové.
  8. No a už len doložíme šesť uholníky syrové a polky šesť uholníkov a lopta je hotová. Pokiaľ som urobila ihrisko som ju dala do chladničky. Ihrisko som urobila z toustového chleba. Poukladala na podložku natrela nátierkou, poukladala salámu a syr znovu natrela a poukladala ďalší toustový chlebík. Znovu natrela nátierkou položila loptu po jednej a druhej strane som urobila šesť uholníky salámové a iniciálky oslávenca na jednu stranu a na druhú stranu číslo - koľko má oslávenec rokov - zlatý vek. Posypala som pažítkou a hotovo. Mládenec je futbalista tak bola torta na želanie. A tu je hotová.
  9. Mohla byť ešte pažítka aj po krajoch ale už čakali na ňu tak som už viac nestihla, ale myslím si že to nevadí. Hlavne aby sa páčila a chutila.