Slaná torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes ideme gratulovať synovi som upiekla slanú tortu. Chcela som to už dávno vyskúšať ale nebola príležitosť. Tu je. Ospravedlňujem sa ale moja rúru nepečie tak ako by mala a tak to aj vyzerá. No uvidíme ako bude chutiť.

180 minút
príprava
45-50 minút
na 160-175 °C

Postup

  1. Urobíme si kvások. Preosejeme si múku do nej dáme cukor, soľ, PDP dobre pomiešame. Keď nám kvások nakysne - ja miešam strojom dáme najprv vlažné mlieko, smotanu, olej pridáme rozmiešanú múku a kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho 1 1/2 hod. kysnúť. Toto cesto som si vymyslela sama lebo tak ako som našla na nete bolo trochu iné a obávala som sa.
  2. Cesto nakysnuté po 1 1/2 hod.
  3. Pokiaľ mi cesto kyslo som si urobila nátierku. Vymiešala som si maslo,syr, vajíčka a pažítku pridala vegetu. Cesto som si rozdelila a vyvaľkala som si obdĺžnik asi 27x18 cm. Dala na plech vystlaný pečiacim papierom.
  4. Natrela nátierkou.
  5. No a teraz začalo skladanie. Rozvaľkala som si ďalšiu časť cesta a začala som vykrajovať kolieska o priemere 7,5 cm. Prvé boli tri ružičky.
  6. Tu sú už v strede cesta.
  7. Toto je druhý rad a ten má 16 kusov. Takto sa skladá.
  8. Tu som zabudla odfotiť na plechu. A tretí rad robíme ružičky. Ešte som zabudla napísať, že prvé tri kolieska som plnila ale na foto to vidieť šunkou ktorú som si povykrajovala na kolieska asi o priemere 6 cm. Druhý rad som robila ružičky ktoré som si prerezala na polovice a prikladala k druhému radu. Striedala som raz salámovú a raz šunkovú ružičku.Tých je okolo 18 kusov. Ale urobila som 10 ks ružičiek lebo ako som už napísala som ich prekrajovala na polovicu. Takto som ich robila.
  9. No a tu je už na plechu prvý,druhy a tretí rad.
  10. No a posledný rad sa skladá 33 kusov. Plní sa salámou a skladá sa takto.
  11. No a tu je už vyskladaná celá torta.
  12. Potrela som vajíčkom a dala piecť. Prvých 30 minút na 175 stupňov a ešte 15-20 minút podľa rúry asi na 150 - 160 stupňov.
  13. Upečené. Ale ako som už písala mne chýba dobrá rúra.
  14. Truchu bližšie.
  15. Som sama zvedavá aké to bude a aj v reze. Pofotím a pridám aj v reze. Držte palce. No a tu je syn už aj s tortou.
  16. A nemusea sa krájať pekne sa každá ružička dala zobrať.