Slaná palacinková torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Palacinky pripravíme s vodou podľa návodu na obale a upečieme.
  2. Špenát vložíme do hrnca a na miernom ohni necháme rozmraziť, cibuľu nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame. Šampiňóny podusíme na cibuľke. Zo špenátu necháme odpariť prebytočnú vodu a pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Šampiňóny osolíme a pridáme štipku rasce.
  3. V zapekacej miske (ak chceme použiť tortovú formu, vyložíme ju alobalom) prekladáme palacinky striedavo špenátom a šampiňónmi. Postup opakujeme, kým neminieme všetky palacinky. Na poslednú vrchnú palacinku už náplň nedávame.
  4. Palacinky polejeme smotanou, posypeme strúhaným syrom a semienkami. Zapekaciu misku alebo tortovú formu vložíme do predhriatej rúry a zapečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3 - 4

    Doba pečenia: asi 30 minút
  5. TIP: Podávame ako samostatné teplé jedlo na obed alebo na večeru so zeleninovým šalátom. Tortu môžeme pripraviť aj z Palaciniek Dr.Oetker.