Slaná palacinková torta
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
15 minút príprava |
30 minút na 160-180 °C |
Postup- Palacinky pripravíme s vodou podľa návodu na obale a upečieme.
- Špenát vložíme do hrnca a na miernom ohni necháme rozmraziť, cibuľu nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame. Šampiňóny podusíme na cibuľke. Zo špenátu necháme odpariť prebytočnú vodu a pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Šampiňóny osolíme a pridáme štipku rasce.
- V zapekacej miske (ak chceme použiť tortovú formu, vyložíme ju alobalom) prekladáme palacinky striedavo špenátom a šampiňónmi. Postup opakujeme, kým neminieme všetky palacinky. Na poslednú vrchnú palacinku už náplň nedávame.
- Palacinky polejeme smotanou, posypeme strúhaným syrom a semienkami. Zapekaciu misku alebo tortovú formu vložíme do predhriatej rúry a zapečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br />
Doba pečenia: asi 30 minút
- <b>TIP:</b> Podávame ako samostatné teplé jedlo na obed alebo na večeru so zeleninovým šalátom. Tortu môžeme pripraviť aj z Palaciniek.
|