Slaná bábovka (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Takto urobenú bábovku robievam ako náhradu za sendvič,pri rôznych oslavách,dá sa jesť samostatne,s rôznymi nátierkami,či k studeným nárezom...

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky,vlažného mlieka,rozmrveného droždia,roztopeného masla,vajec,štipky cukru a dvoch lyžičiek soli vypracujeme hladké cesto.Dáme kysnúť.
  2. Pokrájame na kocky slaninu,cibuľu nadrobno a opražíme.
  3. Vychladnutú zmes zapracujeme do podkysnutého cesta a necháme ďalej kysnúť.
  4. Bábovkovú formu natrieme so štetcom olejom,vysypeme strúhankou.
  5. Do formy dáme vykysnuté cesto.
  6. Pečieme 45-55 minút,na 180°C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme,po vychladnutí vyklopíme.
  7. Podávame aj s nátierkami,ja som tentokrát urobila nivovú,dobrá je aj šunková.