Slaná bábovka (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Takto urobenú bábovku robievam ako náhradu za sendvič,pri rôznych oslavách,dá sa jesť samostatne,s rôznymi nátierkami,či k studeným nárezom...
12 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky,vlažného mlieka,rozmrveného droždia,roztopeného masla,vajec,štipky cukru a
dvoch lyžičiek soli vypracujeme hladké cesto.Dáme kysnúť.
- Pokrájame na kocky slaninu,cibuľu nadrobno a opražíme.
- Vychladnutú zmes zapracujeme do podkysnutého cesta a necháme ďalej kysnúť.
- Bábovkovú formu natrieme so štetcom olejom,vysypeme strúhankou.
- Do formy dáme vykysnuté cesto.
- Pečieme 45-55 minút,na 180°C.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme,po vychladnutí vyklopíme.
- Podávame aj s nátierkami,ja som tentokrát urobila nivovú,dobrá je aj šunková.