Šľahačkový tunel (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ohlásila sa nečakaná, ale milá návšteva. Rozhodla som sa pre jednoduchý, rýchly, ale veľmi chutný zákusok k poobedňajšej kávičke. Recept mám z madarského webu, je to obľúbený zákusok madarskej kuchyne, je výborný, tak ho pridávam.

240 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žltky s cukrom som vyšľahala do peny. Postupne som pridala múku zmiešanú s kakaom a na záver som zľahka primiešala sneh bielkov. Cesto som vyliala na plech vystlaný s pečiacim papierom.
  2. Piekla som v trúbe vyhriatej na 170 stupňov asi 15 - 20 minút.Upečené cesto som vyklopila z plechu na pečiaci papier na doske a nechala som ho úplne vychladnúť. Papier som z vrchu opatrne stiahla. Potom som ho z neho po šírke vykrojila jeden plát 15 cm a jeden plát 11 cm široký. Pokropila som ich rumom. Zvyšok cesta použijem na kokosové guličky.
  3. Mandle som sparila horúcou vodou a olúpala som ich.
  4. Mandle som na sucho opražila na rozpálenej panvici, treba stále miešať a dávať pozor, aby sa nespálili. 5 - 6 minút.
  5. Opražené mandle som dala vychladnúť na tanier.
  6. Zo šľahačky v prášku a mlieka som podľa návodu ušľahala tuhú šľahačku.
  7. Formu na srnčí chrbát som vystlala 15 cm-trovým plátom cesta, naplnila som ho šľahačkou a prikryla som vrch 11cm-trovým plátom cesta, ktoré som jemne vtlačila do šľahačky a odložila na 4 hodiny do chladničky.
  8. Potom som tunel vyklopila na podnos, vrch som ozdobila mandľami a mandarínkami. ...a už sme si len pochutnávali pri kávičke a veselo klábosili - mňam :-) :P