Šľahačkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept som získala z časopisu Báječná žena.Vždy sa snažím niektorý z uvedených receptov vyskúšať.Je to chutný,ovocný dezert.

70 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som si potrebné ingrediencie.
  2. Na cesto som vyšľahala celé vajíčka s cukrom.Pridala som olej,múku zmiešanú s kypriacim práškom,pomleté orechy a kakao.
  3. Cesto nalejeme na menší plech, natretý tukom a vysypaný múkou.Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 15-17 minút.Treba cesto napichnúť drevenou špajdlou vyskúšať.
  4. Upečený korpus necháme schladiť
  5. Po vychladnutí cesta ho pokapeme pár lyžicami uvarenej silnej,čiernej kávy.
  6. Z mlieka,zo zlatého klasu,cukru uvaríme hustý puding.Postupne do neho zamiešame vanilkový cukor.Počas chladenia ho občas zamiešame.Do studeného pudingu pridám,kyslú smotanu a podľa návodu,ako použiť želatinu,vmiešame napučanú želatinu,ktorú roztopíme v kúsku teplej vody.Dobre premiešame s pudingom a kyslou smotanou.
  7. Hmotu nanesieme na korpus.Rovnomerne rozotrieme.
  8. Nech vás nemýlia jahody s broskyňami.Jahody nie sú v recepte no mne sa zvyšovali a chcela som ich použiť.Vznikla mi aj celkom zaujímavá mozaika.No v pôvodnom recepte sa uvádza 300 g zaváraných broskýň.
  9. Ovocie som narezala na menšie kúsky a povtláčala do pudingovej zmesi.
  10. Na vrch ovocia nanesieme vyšľahanú šťahačku.Použila som 2 balíčky,podľa návodu.Navŕšime na zákusok.
  11. Nakoniec som zákusok prizdobila trochou práškového kakaa a posekaných vlašských orechov.Dala som ho schladiť.
  12. Tu je rez zákuska.
  13. Tu ešte raz malá rekapitulácia.
  14. ...a finálny produkt.Zákusok je to veľmi chutný !