Roláda 
	        Šľahačková roláda (fotorecept)
	        Autor receptu: lunalu
	         
	        
	        Veľmi jednoduchá a maximálne 
chutná roláda. 
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	12 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme 4 polievkové lyžice kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do kakaovej zmesi. 
 - Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10-12-15 min (či je cesto hotové vyskúšame špáradlom, ak sa cesto neprilepí, je upečené). Cesto pri pečení krásne vyrastie, následne pri vychladnutí spľasne a bude sa dať pekne zatočiť. 
 - Vyšľaháme si smotanu na šľahačku. Keď cesto vychladne, natrieme naň šľahačku, zrolujeme kratšou stranou, roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu, aby držala tvar a necháme v chladničke stuhnúť. 
 - Dobrú chuť ?