Roláda

Šľahačková roláda (fotorecept)

Autor receptu: lunalu

Veľmi jednoduchá a maximálne chutná roláda.

15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme 4 polievkové lyžice kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do kakaovej zmesi.
  2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10-12-15 min (či je cesto hotové vyskúšame špáradlom, ak sa cesto neprilepí, je upečené). Cesto pri pečení krásne vyrastie, následne pri vychladnutí spľasne a bude sa dať pekne zatočiť.
  3. Vyšľaháme si smotanu na šľahačku. Keď cesto vychladne, natrieme naň šľahačku, zrolujeme kratšou stranou, roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu, aby držala tvar a necháme v chladničke stuhnúť.
  4. Dobrú chuť ?