Roláda
Šľahačková roláda (fotorecept)
Autor receptu: lunalu
Veľmi jednoduchá a maximálne
chutná roláda.
15 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme 4 polievkové lyžice kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do kakaovej zmesi.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10-12-15 min (či je cesto hotové vyskúšame špáradlom, ak sa cesto neprilepí, je upečené). Cesto pri pečení krásne vyrastie, následne pri vychladnutí spľasne a bude sa dať pekne zatočiť.
- Vyšľaháme si smotanu na šľahačku. Keď cesto vychladne, natrieme naň šľahačku, zrolujeme kratšou stranou, roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu, aby držala tvar a necháme v chladničke stuhnúť.
- Dobrú chuť ?